NOS SportAangepast

Nadal wint Roland Garros opnieuw

Rafael Nadal is voor de achtste keer winnaar geworden van het graveltoernooi op Roland Garros.

De als derde geplaatste titelhouder won de eindstrijd, een Spaans onderonsje met David Ferrer, de nummer vier van de plaatsingslijst: 6-3, 6-2, 6-3.

Ferrer had in 23 duels met Nadal maar vier keer gewonnen en de enige zege op gravel boekte hij in 2004. Ferrer had tot de finale geen set verloren en aan die statistiek kon Nadal (vier verloren sets) op zijn beurt een puntje zuigen.

In zijn eerste grand slam-finale kwam Ferrer ondanks een break achterstand op 3-2. Hij hield de vaart er goed in, maar ondanks zijn geweldige voetenwerk kon hij Nadal geregeld niet bijbenen en die ging dan ook met de set aan de haal.

Twaalfde grand slam-titel Nadal

De setwinst gaf Nadal vleugels en hij vloog naar 3-0 in de tweede. Ferrer vocht dapper terug, kreeg bij 1-3 vier breekkansen, maar telkens liep hij tegen de machtige forehand van Nadal aan.

Bij 1-5 had Ferrer eindelijk zijn break te pakken, een voordeeltje dat amper een minuut later weer teniet was gedaan. In de derde set werd duidelijk dat Ferrer behoudens zijn verdedigende kwaliteiten en loopvermogen geen andere wapens tot zijn beschikking had om Nadal van zijn twaalfde grand slam-titel af te houden.

"M'n achtste hier, maar toch speciaal na al die lange knieblessure", zei Nadal, die de Coupe des Mousquetaires overhandigd kreeg door hardloopfenomeen Usain Bolt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl