NOS NieuwsAangepast

Waalre wilde kamp legaliseren

De gemeente Waalre was van plan om bedrijfsactiviteiten in loodsen op een woonwagenkamp in Waalre te legaliseren. Dat schrijft het ANP, dat een voorontwerpbestemmingsplan van de gemeente uit 2006 in handen heeft.

De gemeente wil nu juist dat de loodsen worden gesloopt. Als de bewoners dat niet zelf doen, dan laat de gemeente het sloopwerk doen en zijn de kosten voor de bewoners.

Teruggevonden

De advocaat van de bewoners wil zo snel mogelijk burgemeester De Wijkerslooth en enkele ambtenaren onder ede laten getuigen over hun toezeggingen uit 2006. Het bestemmingsplan is volgens hem van belang in de rechtszaken die op dit moment lopen.

In het bestemmingsplan van 2006 staat dat het "vastleggen van de huidige situatie" het doel moet zijn. Het plan was volgens het ANP nooit definitief. Het lag enkele weken ter inzage op het gemeentehuis en daarna verdween het.

Vorige maand werd het plan teruggevonden op het gemeentehuis. Na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) kreeg het ANP de documenten toegestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl