Hergé-veiling brengt 1,8 miljoen op

Een veiling met werk van Kuifje-bedenker Hergé heeft in Parijs 1,8 miljoen euro opgebracht. Een tekening in Oost-Indische inkt uit 'De Geheimzinnige Ster' ging van de hand voor iets meer dan 200.000 euro. De waarde van de tekening uit 1942 was vooraf geschat op 160.000 euro.

Een potloodschets uit 1959 voor 'Kuifje in Tibet' bracht bijna 190.000 euro op, meer dan de geschatte waarde van 140.000 euro. Op de schets redt kapitein Haddock het hondje Bobbie uit de sneeuw. Op de achterkant staat een alternatieve versie uitgewerkt.

500 kavels

Er werden ook flinke bedragen neergeteld voor originele tekeningen uit de albums 'Cokes in voorraad' en 'De juwelen van Bianca Castafiore'. In totaal werden er ruim 500 kavels geveild, waaronder eerste drukken van albums en gesigneerde edities.

In de Franse en Belgische media werd gespeculeerd dat dit wel eens een van de laatste grote Kuifje-veilingen kan zijn, omdat er steeds minder topstukken in omloop zijn. Striptekenaar Hergé overleed dit jaar precies dertig jaar geleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl