NOS NieuwsAangepast

Ruim 3 miljard tegen ondervoeding

Op een conferentie tegen ondervoeding in Londen is 3,17 miljard euro opgehaald voor nieuwe projecten. De Britse regering draagt hier 770 miljoen euro aan bij en de Britse liefdadigheidsorganisatie The Children's Investment Fund Foundation (CIFF) 608 miljoen euro.

CIFF wordt gerund door Jamie Cooper-Cohn. Haar fonds wordt gevoed door giften van het Britse investeringsfonds TCI, dat geleid wordt door haar man Chris Hohn. TCI heeft de reputatie zeer agressief te werk te gaan en hard in te grijpen bij de bedrijven die het overneemt.

Grootste schenking

In 2008 schonk Hohn 548 miljoen euro aan het fonds van zijn vrouw. Dit wordt in Groot-Brittannië beschouwd als de grootste schenking die ooit door een particulier in een jaar tijd werd gedaan.

Cooper-Cohn zei tijdens de conferentie dat ondervoeding de belangrijkste oorzaak is van ziekte en sterfte onder kinderen. "De investeringen die vandaag zijn aangekondigd zullen het leven van miljoenen kinderen veranderen en aan de groei en welvaart van landen bijdragen", voorspelde zij.

CIFF organiseerde de conferentie samen met de Britse en Braziliaanse regeringen. De projecten waarin wordt geïnvesteerd lopen tot 2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl