NOS NieuwsAangepast

Nieuw onderzoek examenfraude

Op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam is mogelijk nog een examen gestolen. Volgens de politie loopt er een onderzoek naar onregelmatigheden. De politie doet verder geen mededelingen, maar volgens het AD gaat het nu om het examen Engels.

Vorige maand werd het vwo-eindexamen Frans online gezet, waarna het examen werd uitgesteld. Zo'n 17.000 leerlingen moesten het examen een dag later afleggen. In die zaak werd een 22-jarige Rotterdammer opgepakt.

Het College voor Examens zegt meldingen te hebben gekregen die leken op de kwestie bij het examen Frans. Die meldingen zijn aan de politie doorgespeeld. Ook het College wil niet zeggen om welk examen het gaat. Als er sprake is van fraude bestaat de mogelijkheid dat het examen landelijk ongeldig verklaard wordt, zegt het College voor examens.

Een rechercheteam onderzoekt de diefstal en publicatie van het examen Frans. Leerlingen en medewerkers van de school is gevraagd vrijwillig vingerafdrukken af te staan voor het onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl