NOS NieuwsAangepast

Verlies SNS eerste kwartaal 1,6 mld

SNS heeft het eerste kwartaal van dit jaar 1,6 miljard euro verlies geleden. Dat komt doordat de bank en verzekeraar nog eens 2 miljard euro heeft moeten afboeken op de vastgoedportefeuille. Dat heeft SNS bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers.

Het bedrag komt bovenop het nettoverlies van 972 miljoen euro dat vorig jaar werd geleden. In 2011 maakte SNS nog 114 miljoen euro winst.

Met de kernactiviteiten van de bank ging het wel goed; daar werd in het eerste kwartaal 99 miljoen euro winst gemaakt.

Dankbaar

Bestuursvoorzitter Gerard van Olphen zegt dat SNS zich nu weer meer op die kernactiviteiten kan gaan richten. "Wij zijn onze klanten zeer dankbaar voor hun aanhoudende loyaliteit, ondanks alle onzekerheid en media-aandacht de afgelopen maanden."

De presentatie van de jaarcijfers was uitgesteld vanwege de nationalisatie van de bank en verzekeraar op 1 februari dit jaar. Met een bedrag van 3,7 miljard euro heeft de Staat de bank gered van de ondergang.

Dijsselbloem

Minister Dijsselbloem van Financiën en De Nederlandsche Bank hielden al rekening met forse verliezen op de vastgoedtak van SNS. Er was gerekend op een verlies tussen de 2,4 en 3,2 miljard euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl