NOS NieuwsAangepast

Vertaling persbericht AnsaldoBreda

een persbericht

"Wij verwerpen alle beschuldigingen inzake de Fyra"

Geen technische motieven voor verklaringen van onze klanten

AnsaldoBreda verwerpt met kracht alle beschuldigingen over de uitvoering van de overeenkomst met de opdrachtgever Belgische NMBS in verband met de levering van drie Fyra-hogesnelheidstreinen.

De verklaringen van de directeur van de NMBS en diegene die werden opgenomen in het persbericht van de NS zijn met elkaar in tegenspraak.

Het publiek moet weten dat de trein veilig is en als zodanig is gecertificeerd en gecontroleerd door internationale onderzoeksbedrijven. Het project werd ook "aanvaardbaar" geacht door NS in de brief van 3 juni aan de staatssecretaris van Infrastructuur en de minister van Financiën.

De V250 (Fyra) heeft internationale certificaten verkregen na alle mogelijke zware tests. De vergunning voor de indienststelling is volledig in overeenstemming met art. 26 van de richtlijn 2008/57/EG na de beoordeling en rapporten verkregen van derden (Lloyds Register, Belgorail en veiligheidsinstanties van de Nederlandse en Belgische Spoorwegen).

Het incident in januari - veroorzaakt door zware sneeuwval - die geen schade aan reizigers toebrachten, werden veroorzaakt door de hoge snelheid waarmee de trein werd gereden (250 km/u), en door roekeloze onverantwoordelijke manoeuvres, die meerdere malen werden uitgevoerd ondanks de inwerkingtreding van automatische on-board systemen die herhaaldelijk een noodstop activeerden, en in volledige minachting van wat voorgeschreven is als maximale snelheid van een trein in het geval van zware sneeuwval, zoals op de dag van het incident. (...)

De storing was slechts een voorwendsel om de levering te blokkeren, met name van de kant van de operator in België. De echte redenen die hebben geleid tot het verzoek tot annulering van de overeenkomst met de NMBS en NS hebben geen technische fundamenten, maar zijn een andere soort.

AnsaldoBreda is een van de belangrijkste fabrikanten van de bouw van rollend materieel, en heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het segment van de hoge snelheid, en heeft zowel in termen van veiligheid en betrouwbaarheid alle bevoegdheden van state of the art technology . Dagelijks rijden honderden producten van AnsaldoBreda in alle veiligheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl