Ook Jong PSV naar Jupiler League

Jupiler League»
Jupiler League Jupiler League

De Jupiler League bestaat het komende seizoen weer uit twintig teams. Na het afhaken van Katwijk neemt Jong PSV de opengevallen plaats in.

Eerder werd al bekend dat de beloftenteams van Ajax en Twente toetreden tot de eerste divisie.

De vergadering betaald voetbal in Zeist is daarmee akkoord gegaan. Het gaat om een proefproject van twee jaar.

Achilles '29

Zondagamateurkampioen Achilles'29 uit Groesbeek maakt - in tegenstelling tot algemeen amateurkampioen Katwijk - ook gebruik van de mogelijkheid over te stappen naar de Jupiler League.

Vanaf 2015/2016 gaat de verplichte promotie-degradatieregeling tussen de topklasse en de eerste divisie in.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, noemt het een historisch besluit en "een echte doorbraak".

"Ik ben er trots op dat het eindelijk mogelijk is vanuit het amateurvoetbal, de topklasse dus, naar de eerste divisie te promoveren, maar dat andersom ook clubs uit de eerste divisie kunnen degraderen."

Vier speeldagen

De speeldagen van de wedstrijden in de eerste divisie zijn over vier dagen verspreid: vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

Clubs kunnen hun voorkeur aangeven, waarna de KNVB daar bij het competitieprogramma zo veel mogelijk rekening mee zal proberen te houden.

Beloftenteams mogen spelers die vijftien keer in het eerste team hebben gespeeld niet meer opstellen en spelers mogen niet twee keer in een weekeinde spelen.

Ook kunnen de beloftenteams niet promoveren of degraderen.

Deel deze pagina

Video

Van Oostveen blij met vernieuwingen

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, over de hervorming van de eerste divisie en de proef met... doellijntechnologie, die beide vanaf volgend seizoen ingaan.

Audio

  • Pieters: sportieve ongelijkheid Dinsdag werd besloten tot een nieuwe opzet van de eerste divisie tijdens de vergadering betaald voetbal in Zeist. Dat was geen... unaniem besluit, want Go Ahead Eagles, Sparta, Dordrecht en FC Eindhoven stemden tegen de plannen. Vooral de toetreding van de beloftenteams ligt gevoelig. De voorzitter van Eindhoven, Michiel Pieters, licht zijn bezwaren toe.

Video en Audio

  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 6506 keer afgespeeld
  • » CL: Loedogorets - FC Basel Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Loedogorets - FC Basel in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 2971 keer afgespeeld
  • » Kroos over de zege van Real Madrid Video De reactie van Real Madrid-speler Toni Kroos na de 0-3 zege op bezoek bij Liverpool.22 okt 2014, 2514 keer afgespeeld

Meer video en audio