NOS NieuwsAangepast

Ahold draait meer omzet

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, heeft afgelopen kwartaal 4,4 procent meer omzet gedraaid dan een jaar geleden. In Nederland bedroeg de omzetgroei zelfs 7,5 procent.

Die groei kwam deels door de overname van bol.com. Zonder de extra omzet van bol.com was de groei in Nederland 4,4 procent, mede door de overname van voormalige C1000-winkels. Als alleen de omzet wordt meegerekend van winkels die al meer dan een jaar van Albert Heijn zijn, dan bedraagt de omzetgroei 1,8 procent.

Ahold zegt dat het marktaandeel van Albert Heijn aanzienlijk is toegenomen, door de overname van winkels en de groeiende omzet van bestaande supermarkten.

Verkoop ICA

De nettowinst over het eerste kwartaal bedroeg 1.951 miljoen euro, veel meer dan de 285 miljoen een jaar geleden. Maar het overgrote deel van die winst (1.748 miljoen) is toe te schrijven aan de verkoop van de Scandinavische supermarktketen ICA.

In de VS groeide de omzet van Ahold met 3,4 procent, mede door de overname van 15 grote supermarkten in en rond Philadelphia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl