NOS SchaatsenAangepast

Almere start bouw Icedôme

Almere begint met de bouw van schaatstopsportlocatie Icedome.

Bouwbedrijven BAM, de grootste bouwer van Nederland, en Van Wijnen gaan het gebouw voor 183 miljoen euro bouwen. Dat hebben de gemeente en het consortium Almere bekendgemaakt.

IJsmeester Bertus Butter is verantwoordelijk voor het ontwerp van het ijsstadion. Hij heeft ook Thialf ontworpen en is ook betrokken geweest bij de bouw van de schaatshal in het Russische Sotsji, waar volgend jaar de Olympische Winterspelen worden gehouden.

Aanbesteding

De schaatsbond KNSB en de sportkoepel NOC*NSF willen het schaatsen in Nederland op wereldniveau houden.

Omdat drie partijen interesse toonden om de nieuwe nationale schaatstempel te bouwen, besloten de sportorganisaties begin dit jaar een aanbesteding uit te schrijven. Behalve Almere doen Thialf Heerenveen en TranSportium Zoetermeer mee.

Een beoordelingscommissie adviseerde de topsportlocatie aan Almere te gunnen. Dit advies lekte Tweede Pinksterdag uit via de NOS.

De Friezen begonnen daarop een media-offensief met steun van Friese topsporters als Sven Kramer en Epke Zonderland. De KNSB, geschrokken door de commotie, besloot de beslissing uit te stellen tot half augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl