NOS NieuwsAangepast

Erdogan reist naar Marokko

Ondanks de protesten in eigen land is de Turkse premier Erdogan vertrokken naar Marokko. Voorafgaand aan zijn vertrek riep hij op tot kalmte, na de ernstige rellen in Turkije van de afgelopen dagen.

Erdogan zei verder dat "extremistische elementen" de ongeregeldheden hadden georganiseerd en dat de Turkse bevolking zich daardoor niet moet laten opstoken. Ook noemde hij opnieuw de oppositiepartijen als onruststokers.

Park

Hij wees kritiek op zijn eigen handelen en op zijn partij van de hand. "Het is een feit dat de AK-partij drie verkiezingen en twee referenda op rij heeft gewonnen en dat de bevolking de AK-partij in de armen heeft gesloten."

Vanochtend was het in Istanbul en andere Turkse steden relatief rustig. Op het Taksimplein hebben zich honderden mensen verzameld die barricaden opwerpen. De politie laat zich niet zien.

De rellen braken vrijdag uit toen de politie een relatief klein tentenkamp ontruimde in een park bij het Taksimplein. Die betoging was gericht tegen de afbraak van het park dat zou moeten plaatsmaken voor een winkelcentrum. Daarna groeide de woede uit tot een groot protest tegen Erdogan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl