NOS NieuwsAangepast

Gevechten rebellen, Hezbollah

In het oosten van Libanon zijn doden gevallen bij gevechten tussen Hezbollah-strijders en Syrische rebellen. Het zou gaan om de zwaarste gevechten tussen die groepen tot nu toe. Volgens de Libanese autoriteiten zijn er dertien slachtoffers, van wie twaalf rebellen.

De gevechten waren in het uiterste oosten van Libanon, in een strook land die aan drie kanten wordt omgeven door Syrië. De rebellen zouden aan de Syrische kant van de grens raketten in stelling hebben gebracht toen ze werden aangevallen. De opstandelingen hadden raketaanvallen aangekondigd als vergelding voor steun van de Libanese Hezbollah voor Assad.

Qusair

Libanon raakt steeds verder verstrikt in de Syrische burgeroorlog, zegt correspondent Sander van Hoorn. Zo zijn Hezbollah-strijders ook betrokken bij de belegering van de Syrische grensstad Qusair. Het Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen over de situatie in die stad, omdat bewoners al weken geen kant op kunnen. Ze worden vanuit het oosten belaagd door troepen van Assad en vanuit Libanon door Hezbollah.

Het Rode Kruis heeft het Syrische bewind verzocht om toegang tot de belegerde stad. De organisatie heeft te horen gekregen dat ze pas naar binnen mag als de militaire operatie is beëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl