NOS SportAangepast

EK-goud voor vier-zonder-stuurman

De vier-zonder-stuurman heeft in het Zuid-Spaanse Sevilla de Europese titel behaald.

Na een knappe inhaalrace finishten Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken in 6.21,79 als eersten voor het Roemeense en Duitse viertal.

"Het was heel spannend", vond Hendriks. "We maakten een mishaal, daarna hebben we onze tegenstanders één voor één opgegeten. Ik ben er sinds 2009 bij en ging nu voor het eerst winnend over de streep. Dit is supergaaf."

De dubbelvier bij de vrouwen (Wianka van Dorp, Sophie Souwer, Lisa Scheenaard en Nicole Beukers) eiste, ook na een knappe opmars, achter Duitsland het zilver op.

De Nederlandse roeiploeg behaalde vijf bronzen medailles: voor de heren-acht, de skiffs met Roel Braas en Inge Janssen, Rogier Blink en Mitchel Steenman in de twee-zonder en voor Marie-Anne Frenken in de (niet-olympische) lichte skiff.

Acht geeft weinig op Duitsers toe

De acht met Sjoerd de Groot, Ruben Knab, Gerbren Spoelstra, Thomas Doornbos, Vincent van der Want, Boudewijn Roëll, David Kuiper, Govert Viergever en stuurman Peter Wiersum gaf minder dan twee seconden toe op olympisch kampioen Duitsland en eindigde vlak achter Polen.

De Nederlandse equipe behaalde daarmee in al de zeven finales waarin een boot uitkwam een medaille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl