NOS VoetbalAangepast

Celta de Vigo ontspringt de dans

Celta de Vigo heeft op de laatste dag van de Spaanse competitie het vege lijf gered.

Door een 1-0 zege thuis tegen Espanyol eindigde het boven de streep. Nacho Insa zorgde voor de enige treffer van het duel.

Celta passeerde Deportivo la Coruna, dat thuis verloor van Real Sociedad: 0-1. Deportivo degradeert met Real Zaragoza (1-3 thuis tegen Atlético Madrid) en Real Mallorca (4-2 thuis tegen Real Valladolid) naar de Segunda Division.

Deportivo, dat in 2000 Spaans kampioen was, degradeerde ook in 2011, maar keerde toen al na een jaar terug. Zaragoza deed in 2008 een stap terug, maar was ook een jaar daarna terug. Mallorca promoveerde in 1997 en werd sindsdien twee keer derde in de Primera Division.

Sociedad pakt ticket CL-voorronde

Real Sociedad velde door zijn zege niet alleen het vonnis over Deportivo, maar het pakte en passant een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Dat ging ten koste van Valencia, dat bij Sevilla een 4-3 nederlaag leed. Negredo was met vier treffers verantwoordelijk voor de domper van Valencia, dat nu zijn heil moet zoeken in de Europa League.

Kampioen FC Barcelona won thuis met 4-1 van Málaga en sloot het seizoen af met 100 punten, een evenaring van het record van Real Madrid van vorig jaar. Real won in Bernabeu met 4-2 van Osasuna. Higuaín maakte de 4-2 en dat zou zijn 121ste en laatste zijn voor Real;hij kondigde na afloop zijn vertrek bij de club aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl