Rellen bij demonstratie Frankfurt

Duizenden demonstranten wilden langs het hoofdkantoor van de ECB lopen.»
Duizenden demonstranten wilden langs het hoofdkantoor van de ECB lopen. AFP

De politie in Frankfurt probeert met pepperspray en wapenstokken een eind te maken aan een demonstratie tegen het Europese bezuinigingsbeleid. Duizenden demonstranten wilden langs het hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank lopen.

Groepjes gemaskerde demonstranten gooien stenen en rookbommen naar de politie. Aan beide kanten zijn gewonden gevallen. Het is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. De ongeregeldheden begonnen toen de politie de demonstranten wilde tegenhouden.

'Make love, not war'

De demonstranten beschuldigen de politie ervan te zijn begonnen met het gebruik van geweld. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de agenten niet anders konden, omdat ze bekogeld werden met stenen.

Duizenden mensen liepen mee in een protestmars door de stad die aanvankelijk vreedzaam verliep. Ze droegen spandoeken met teksten als "IMF - get out of Greece" en "Make love, not war".

Gisteren was er ook een demonstratie. Toen blokkeerden de actievoerders de kantoren van de ECB en het hoofdkantoor van de Deutsche Bank.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Nederland is een minuut stil Video Nederland rouwt vandaag om de doden van de vliegtuigramp in Oekraïne. Overal in Nederland werd...23 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Harde sancties Oekraïne voor Rusland Video Premier Jatsenjoek heeft aangekondigd dat de Oekraïense regering nieuwe sancties treft tegen...23 jul 2014, 47 keer afgespeeld
  • » Koning en koningin zichtbaar geraakt Video Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn geraakt door de ceremonie voor de slachtoffers van...23 jul 2014, 8171 keer afgespeeld

Meer video en audio