NOS NieuwsAangepast

Doden door tornado's Midwesten

Het gebied rond Oklahoma City is getroffen door meerdere tornado's. Daarbij zijn zeker negen mensen om het leven gekomen.

Onder de doden zijn een vrouw en een baby. Hun lichamen werden naast een auto op een snelweg bij El Reno gevonden. Die werd afgesloten voor het verkeer. Een aantal automobilisten wordt nog vermist. Verschillende voertuigen zijn van de weg geblazen door een tornado die tijdens het spitsuur over de snelweg trok.

Kritieke toestand

Een ziekenhuis in Yukon meldt dat er zeker veertien gewonden zijn binnengebracht. Drie van hen verkeren in kritieke toestand.

Volgens CNN zitten 170.000 huishoudens in Oklahoma zonder stroom. Hoe groot de schade in het gebied is, moet nog worden vastgesteld. Een vliegveld in de buurt van Oklahoma City moest alle vluchten annuleren en bracht reizigers in veiligheid in ondergrondse tunnels.

De weerdienst NWS gaf aan het begin van de avond (lokale tijd) een tornadowaarschuwing af voor het gebied rond Oklahoma City. Inwoners werd geadviseerd een veilig heenkomen te zoeken.

'Onvoorstelbaar'

In het gebied waarvoor de waarschuwing werd afgegeven, ligt ook Moore. Daar kwamen bijna twee weken geleden 24 mensen om het leven door een tornado. De burgemeester van de stad noemt het "onvoorstelbaar" dat de stad opnieuw is getroffen.

Voor het gebied rond Saint Louis in de staat Missouri geldt nog een tornadowaarschuwing. De gouverneur van Missouri heeft de noodtoestand afgekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl