NOS NieuwsAangepast

Fyra-bouwer verwerpt kritiek

De Italiaanse treinbouwer AnsaldoBreda verwerpt Belgische kritiek op de Fyra-trein. In een een persbericht (pdf) noemt het bedrijf het Belgische besluit om uit het Fyra-project te stappen "verbijsterend".

AnsaldoBreda zegt verrast te zijn door het besluit van spoorwegbedrijf NMBS om uit het project te stappen en zegt dat het nog geen officieel bericht heeft ontvangen. "We zijn ontzet en teleurgesteld door het besluit van de NMBS", aldus de woordvoerder. "Dit staat haaks op de vele vergaderingen die we op verschillende niveaus met hen hebben gehad."

Belediging

"Dit is een belediging voor de tientallen Nederlanders, Belgen en Italianen die wekenlang gewerkt hebben om aan de verplichtingen te voldoen", stelt de woordvoerder. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om zijn "belangen en imago te verdedigen".

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen Nieuwsuur dat de NS gewoon door kan gaan met het project. "Nederland kan zeker doorgaan, wij hebben vertrouwen dat het doorgaat en daar werken we hard aan."

Betrouwbaar

Op de vraag of het bedrijf zich herkent in de lange lijst aan klachten die de NMBS vandaag presenteerde, zegt de woordvoerder: "Treinen zitten ingewikkeld in elkaar en de hogesnelheidstrein is nog extra gecompliceerd. We hebben ons best gedaan. Er zijn bepaalde problemen tevoorschijn gekomen, maar we hebben vertrouwen in goede resultaten".

Het bedrijf benadrukt dat het al jarenlang treinen maakt. "AnsaldoBreda is geen onbetrouwbare producent. Integendeel: we zijn heel betrouwbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl