NOS NieuwsAangepast

Verdachte Londen uit ziekenhuis

De tweede verdachte van de aanslag met hakmessen op een militair in de Londense wijk Woolwich heeft het ziekenhuis verlaten. Dat heeft de politie van Londen bekendgemaakt.

De verdachte, de 28-jarige Michael Adebolajo, is overgebracht naar een politiebureau waar hij zal worden verhoord.

De andere verdachte, de 22-jarige Michael Adebowale, had het ziekenhuis dinsdag al verlaten. Hij werd gisteren voorgeleid. De man wordt verdacht van moord en het bezit van een vuurwapen.

Kalmte

De familie van de vermoorde militair Lee Rigby heeft opgeroepen tot kalmte na felle reacties uit extreem-rechtse hoek richting moslims. "Lee zou niet willen dat mensen zijn naam gebruiken als excuus om aanslagen te plegen tegen anderen."

Sinds de moord vorige week zijn Britse moslims en moskeeën meer dan 200 keer slachtoffer geworden van geweld en intimidatie, zegt een meldpunt voor anti-moslimgeweld.

Messen

Lee Rigby werd vorige week woensdag op straat aangevallen met grote messen. Volgens getuigen gingen de aanvallers als beesten tekeer. Daarna bleven de daders op de plek van de moord. Toen de politie arriveerde, wilden ze ook die aanvallen. Daarop werden ze neergeschoten.

Er zijn naast Adebowale en Adebolajo nog eens acht mensen gearresteerd. Zes van hen zijn op borgtocht vrijgelaten. De twee anderen zijn ook vrijgelaten, maar zij worden niet meer verdacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl