NOS NieuwsAangepast

Cohen: 35.000 euro voor 'Haren'

Job Cohen heeft voor zijn onderzoek naar de Project X-rellen in Haren een vergoeding gekregen van ruim 35.000 euro. De totale kosten van het onderzoek beliepen bijna 400.000 euro, blijkt uit de vrijgegeven offerte van de gemeente Haren.

Na het ontspoorde Facebookfeest in Haren van 21 september 2012 vroegen politie, justitie en de gemeente Haren om een onderzoek naar onder meer het optreden van de overheid en de rol van de media.

De onderzoekcommissie, voorgezeten door oud-PvdA-leider Job Cohen, presenteerde na vijf maanden een kritisch rapport over het optreden van politie en overheid. De burgemeester van Haren nam ontslag naar aanleiding van de conclusies van de commissie-Cohen.

In lijn met 'standaard' beloning

Uit de offerte blijkt dat Cohen 325 euro per vergadering kreeg, de andere commissieleden kregen 250 euro. De commissie vergaderde 23 keer.

Voor het opstellen van het eindrapport ontving Cohen 27.750 euro. Dat honorarium is in lijn met de beloning van de rijksoverheid voor een voorzitter van een 'zware' onderzoekscommissie die in opdracht van het Rijk aan de slag gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl