NOS NieuwsAangepast

Jongen bekent schop grensrechter

Een van de verdachten in de zaak van de mishandelde grensrechter Richard Nieuwenhuizen heeft toegegeven dat hij hem geschopt heeft. Op de eerste dag van de rechtszaak verklaarde hij dat hij Nieuwenhuizen een schop tegen zijn schouder heeft gegeven.

De zeven andere verdachten ontkennen dat ze de grensrechter mishandeld hebben. Getuigen verklaarden tegen de politie dat meerdere jongens Nieuwenhuizen tegen zijn lichaam en hoofd hadden geschopt. Volgens de verdachten klopt dat niet. "Ze vergissen zich", is een vaak gehoorde reactie.

Afwijkende verklaringen

Volgens de rechtbank komen de verklaringen van de verdachte voetballers van Nieuw Sloten en een vader niet met elkaar overeen. Ook wijken ze af van verklaringen van mensen die de mishandeling hebben gezien, zegt de voorzitter van de rechtbank.

In de zaak tegen de overleden grensrechter worden zeven jonge voetballers en één vader verdacht. Richard Nieuwenhuizen overleed eind vorig jaar nadat hij op het voetbalveld van SC Buitenboys in Almere geschopt en geslagen werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl