NOS NieuwsAangepast

Satudarah-baas moordverdachte

Een van de twee verdachten die vastzitten voor de moord op Hagenaar Rini van Setten is de president van de motorclub Satudarah Trailer Trash. Dat hebben bronnen aan de NOS bevestigd. Justitie houdt er rekening mee dat Van Setten in het clubhuis van de motorclub om het leven is gebracht.

Satudarah Trailer Trash is het Haagse chapter van de motorclub Satudarah. De van oorsprong Molukse motorclub heeft veel woonwagenbewoners als lid. Dat geldt zeker voor de Haagse tak.

De president van de Satudarah Trailer Trash is Michel W. Het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen dat hij verdachte is in de zaak-Van Setten, maar zegt wel dat de twee die sinds vorige week in de zaak vastzitten lid zijn van Satudarah Trailer Trash.

Bloedsporen

Ook bevestigt het OM dat in het clubhuis aan de Polluxstraat is gezocht naar bloedsporen. Het onderzoek naar de moord is nog in volle gang. "We houden met allerlei scenario's rekening. Dat de moord in het clubhuis heeft plaatsgevonden, is een van die scenario's'', zegt een woordvoerder van het OM.

Het lichaam van de 36-jarige Van Setten, ook bekend als Haagse Rinus, werd 8 februari gevonden langs de Lekdijk-West in Bergambacht. Voor zijn dood bleek hij ernstig te zijn mishandeld. Van Setten was een bekende van de politie.

Over de aanleiding tot de moord doen verschillende verhalen de ronde. Zo zou Van Setten, die banden had met leden van Satudarah, hebben aangekondigd dat hij zich wilde aansluiten bij de concurrerende motorclub Hells Angels. Het OM wil niet ingaan op de geruchten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl