ABN Amro voor miljoenen opgelicht

Belastingrechercheurs hebben dinsdag invallen gedaan in 22 huizen en bedrijven in Nederland en op Bonaire. De FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie een grote fraudezaak waarbij de ABN Amro voor miljoenen zou zijn opgelicht.

De hoofdverdachten zijn twee Nederlandse broers van 44 en 51 jaar. Ze hebben bezittingen op Bonaire en zouden jarenlang hebben gefraudeerd met incasso-opdrachten bij ABN Amro. Ook worden ze verdacht van faillissements- en belastingfraude.

Tussen 2007 en 2010 zouden de broers de bank hebben opgelicht met 76.000 incasso-opdrachten die ABN Amro voor hen moest uitvoeren. In totaal is de bank 11 miljoen euro kwijtgeraakt.

In beslag genomen

De FIOD heeft in Nederland woonhuizen en bedrijven in Gelderland en Zuid-Holland doorzocht. Op Bonaire vielen FIOD-rechercheurs samen met lokale politieagenten twaalf woningen en bedrijfspanden binnen. Daarbij zijn luxe auto's, een boot, vier pick-ups en een bedrag van 20.000 euro in beslag genomen.

De 44-jarige broer is op Bonaire aangehouden, omdat hij informatie zou hebben achtergehouden over zijn persoonlijke faillissement.

In verband met het strafrechtelijk onderzoek is nog niemand gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl