NOS NieuwsAangepast

"Eigenaar club zit achter moorden"

De Spanjaard die is opgepakt na de moord op Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zegt dat iemand anders de moord heeft gepleegd. Dat schrijft de Spaanse krant La Verdad de Murcia.

Volgens Juan Cuenca zit Evedasto Lifante, de eigenaar van een marmergroeve, achter de moord. Lifante is ook voormalig eigenaar van de volleybalclub CAV Murcia 2005, waar Visser speelde.

Zelf is Cuenca voormalig technisch directeur van de club. In een huis dat hij huurde, werden Visser en Severein dagenlang vastgehouden.

Bang voor aanslag

Lifante spreekt de beschuldiging tegen. In het AD zegt hij zelf voor zijn leven te vrezen, omdat hij de politie op het spoor zette van de moordenaars van Visser en Severein.

Hij liet naar eigen zeggen de rechercheurs e-mails, een vervalst contract en een belastende foto zien die het onderzoek in een stroomversnelling zouden hebben gebracht.

In de Spaanse media wordt veel gespeculeerd over het motief voor de moord. Eén van de theorieën is dat Severein geld zou hebben geleend aan Cuenca. De politie heeft alleen gezegd dat het ging om een zakelijk conflict.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl