Familie Visser: bedankt voor hulp

De families van de vermoorde ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein bedanken iedereen voor de hulp die de afgelopen tijd is gegeven. Op een pagina op Facebook hebben ze een dankwoord geplaatst.

"De familie van Lodewijk en Ingrid dankt iedereen voor alle hulp en steunbetuigingen op alle mogelijke manieren tijdens de afgelopen twee bijzonder zware weken", staat op de pagina.

Onder het bericht staan honderden reacties. "Enorm veel sterkte in deze verschrikkelijke tijd!", schrijft iemand.

DNA-monsters

Intussen is het onderzoek naar de moord op de twee in volle gang. In Madrid zijn vanochtend DNA-monsters aangekomen. Daarmee moet worden vastgesteld of de menselijke resten die in een graf in een Spaanse citroenboomgaard werden gevonden daadwerkelijk van Visser en Severein zijn.

Over het motief voor de moorden is nog weinig bekend. De politie zegt alleen dat het gaat om een zakelijk conflict.

Geld terug

Bronnen dichtbij het onderzoek zeggen tegen Spaanse media dat Severein in zakelijke projecten had geïnvesteerd met hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente, voormalig technisch directeur van een volleybalclub waarvoor Visser heeft gespeeld. Severein zou geld terug willen van Cuenca.

De Nederlanders werden dagenlang vastgehouden in de flat van de 36-jarige Cuenca. In het onderzoek zijn ook twee Roemenen opgepakt.

Gruwelijke details

Vanochtend werd bekend dat de moord op de Nederlanders met veel geweld gepaard ging. Spaanse media brachten gruwelijke details over de moorden naar buiten.

Namens de nabestaanden laat een woordvoerder weten dat de families van Visser en Severein "enorm geschrokken" zijn van die berichten. De familie was daar totaal niet op voorbereid. De woordvoerder zegt dat de families het verdere politieonderzoek afwachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl