NOS NieuwsAangepast

Opsplitsen mega-roc's dichterbij

De twee Rotterdamse roc's Zadkine en Albeda College kunnen zeer waarschijnlijk worden opgesplitst in zeven zelfstandige scholen. Volgens de twee mbo-instellingen is hun plan juridisch en organisatorisch mogelijk.

De roc's, die samen 40.000 leerlingen hebben, hopen binnenkort zekerheid te hebben of de uitvoering ook financieel mogelijk is. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd met de ondernemings- en studentenraden. Aan het einde van dit jaar willen het Zadkine en het Albeda College een definitief besluit nemen.

Veiligheid

In januari kondigden de twee roc's al een haalbaarheidsonderzoek aan. Volgens bestuursvoorzitter Luc Verburgh van het Zadkine blijkt uit het onderzoek dat er veel draagvlak is voor het plan. "Zowel intern bij docenten, maar ook extern bij het bedrijfsleven, ouders, Tweede Kamer en de gemeente."

Als het aan het Zadkine en het Albeda College ligt, worden de twee instellingen in de komende drie tot vijf jaar gesplitst in zeven zelfstandige vakscholen. Die moeten onder meer de specialisaties techniek en ICT, gezondheidszorg en administratie en logistiek en veiligheid aanbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl