Severein met veel geweld vermoord

 »
  ANP

De moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein is met veel geweld gepaard gegaan. Ze werden dagenlang vastgehouden in een afgelegen huis.

Zondagnacht werden hun lichamen gevonden in een graf in een citroenboomgaard bij een ander huis.

De opgepakte Spaanse hoofdverdachte is voormalig technisch directeur Juan Cuenca Lorente van CAV Murcia, de club waarvoor Visser had gespeeld. Er zijn ook twee Roemenen gearresteerd die hem zouden hebben geholpen.

Volgens Spaanse media is Severein gemarteld en is zijn lichaam niet heel in het graf terechtgekomen. Visser zou niet of in mindere mate zijn gemarteld, maar ook haar lichaam zou niet heel gebleven zijn.

Financieel onafhankelijk

De Spaanse media speculeren over het motief voor de moord. Sommigen menen dat het conflict ging over geld dat Visser nog tegoed zou hebben van CAV Murcia, anderen denken dat er een conflict was over vastgoedactiviteiten van Severein. De politie heeft alleen gezegd dat het ging om een zakelijk conflict.

De 57-jarige Severein was een succesvol zakenman. In 2004 werd hij financieel onafhankelijk toen hij zijn internetbedrijf verkocht aan KPN. Sindsdien deed hij onder meer investeringen in de horeca.

Deel deze pagina

Video

  • video Steeds meer details moord Murcia bekend Meer en meer details worden bekend over de moord op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk... Severeijn. De moord is met veel geweld gepaard gegaan, melden Spaanse media. De twee werden mogelijk dagenlang vastgehouden in een afgelegen huis.
  • video Jessica van Spengen: niet meer dan drie verdachten Ingrid Visser en haar vriend Lodewijk Severijn zijn met veel geweld om het leven gebracht. Spaanse media... maken daar melding van. Correspondent Jessica van Spengen vertelt.
  • video "Identificatie lichamen erg lastig" Meer en meer details worden bekend over de moord op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk... Severeijn. De moord is met veel geweld gepaard gegaan, melden Spaanse media. De twee werden mogelijk dagenlang vastgehouden in een afgelegen huis. Correspondent Jessica van Spengen is in Murcia.

Video en Audio

Meer video en audio