"Verdachte Murcia volleybalbaas"

Vermissingsposter van Visser en Severein»
Vermissingsposter van Visser en Severein ANP

De Spanjaard die betrokken is bij de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein is een oud-volleybalbestuurder, zo melden Spaanse media. De 36-jarige Juan Cuenca Lorente is een voormalig technisch directeur van CAV Murcia, een club waarvoor Visser heeft gespeeld.

Visser en Severein zouden een zakelijke afspraak bij hem thuis hebben gehad. De politie denkt dat de twee in de flat van Cuenca in Molina de Seguita zijn omgebracht. Dit gebeurde nadat ze dagenlang waren vastgehouden.

Visser speelde twee seizoenen voor CAV Murcia, van 2009 tot 2011. De politie is Cuenca via bewakingsbeelden op het spoor gekomen. Daarop is hij met de twee Nederlanders te zien.

Dna-onderzoek

De lijken van de twee Nederlanders werden zondagavond in een citroenboomgaard in de buurt van Murcia gevonden. Het is zo goed als zeker dat het om Ingrid Visser en Lodewijk Severein gaat. Familieleden in Nederland hebben dna afgestaan. Later vandaag wordt definitief uitsluitsel verwacht.

Visser en Severein, een zakenman, werden sinds 13 mei vermist. Ze werden voor het laatst in Murcia gezien. Het stel huurde daar een auto, die vorige week in de stad werd teruggevonden.

In de zaak zijn ook twee Roemenen aangehouden. Vermoedelijk werkten zij voor Cuenca.

Deel deze pagina

Video

'Arrestant was technisch directeur Murcia'

De man, die door de Spaanse politie is gearresteerd in verband met de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severijn, was technisch... directeur van CAV Murcia. Visser speelde twee jaar voor die club.

Video en Audio

Meer video en audio