NOS NieuwsAangepast

"Stel na gijzeling in flat gedood"

De Spaanse politie denkt dat de aanleiding voor de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein een zakelijk conflict is.

De politie denkt niet dat de twee zijn ontvoerd, maar in de flat van een van de verdachten zijn omgebracht.

De oud-volleybalster en haar partner zijn vrijwillig meegegaan naar het appartement in Molina de Segura, een dorp in de buurt van Murcia. Ze zijn daar waarschijnlijk dagenlang vastgehouden. Het is niet bekend waar het zakelijk conflict over ging.

De Nederlanders zouden de Spaanse verdachte persoonlijk hebben gekend. In de zaak zijn ook twee Roemenen uit Valencia opgepakt.

Vrijwel zeker

De politie is de Spanjaard op het spoor gekomen nadat de huurauto van Visser en Severein was gevonden in Murcia. Op bewakingsbeelden in de buurt van waar de auto werd gevonden, waren de Nederlanders samen met de Spaanse verdachte te zien.

De lichamen van de twee Nederlanders werden gisteravond in een citroenboomgaard in de buurt van Murcia gevonden. De doden zijn nog niet officieel geïdentificeerd, maar het is vrijwel zeker dat het om Ingrid Visser en Lodewijk Severein gaat.

Er is nu dna-materiaal opgevraagd uit Nederland. Morgen wordt definitief uitsluitsel verwacht.

Inval

De oud-volleybalster en Severein, zakenman en voormalig manager van het Nederlands volleybalteam, werden sinds 13 mei vermist. Ze werden voor het laatst in Murcia gezien. Het stel huurde daar een auto, die vorige week in de stad werd teruggevonden.

De Spaanse politie heeft vrijdag in verband met de verdwijning een inval gedaan in een appartement in de buurt van Murcia. Daar vond de politie sporen van een geweldsmisdrijf. De bewoner, een Spanjaard, werd gearresteerd.

De Spanjaard die is opgepakt heeft waarschijnlijk informatie gegeven op basis waarvan de politie is gaan zoeken op de plek waar de twee lichamen werden gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl