NOS NieuwsAangepast

Cel en tbs geëist tegen kinderlokker

Tegen de 27-jarige man die terechtstaat voor het ontvoeren en seksueel misbruiken van drie meisjes in Oudenbosch is acht jaar en tbs geëist. Vandaag begon in Breda de rechtszaak tegen hem.

De man zou begin vorig jaar een vijfjarig meisje in de buurt van haar school in zijn auto hebben getrokken, haar hebben meegenomen en hebben verkracht.

Na zijn aanhouding bekende de man uit Roosendaal dat hij ook twee andere meisjes heeft verkracht. In zijn huis werd kinderporno gevonden. De man heeft bij de politie een groot deel van de zaken bekend.

Alcohol

Tijdens de zitting huilde de verdachte veel. Hij zei dat wat er gebeurd is nooit had mogen gebeuren. "Het is misselijkmakend", zei de 27-verdachte vanmiddag tegen de rechter. Ook betuigde hij spijt.

Alcohol zou hem tot de daden hebben aangezet. De man is filmmaker en zegt dat hij inspiratie krijgt van te veel drinken. Hij stapte geregeld met te veel alcohol op in zijn auto en ging dan op zoek naar slachtoffers.

Belangstelling

De ouders van de slachtoffers hebben een verklaring afgelegd waarin ze zeggen wat het misdrijf met hun kinderen en henzelf heeft gedaan. Sommige ouders eisen een schadevergoeding en smartengeld.

Er was veel belangstelling voor de zaak; de publieke tribune van de rechtbank in Breda zat vol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl