NOS NieuwsAangepast

"Visser en Severein dood gevonden"

De Spaanse politie heeft twee lichamen gevonden in een citroenboomgaard in de buurt van Murcia. Spaanse media melden dat het de lichamen zijn van de vermiste ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Ze zouden zijn vermoord en er zou een verdachte zijn aangehouden.

Namens de familie is een persbericht geplaatst op de website over Visser en Severein. Daarin staat dat de familie vannacht op de hoogte is gebracht van de vondst van twee lichamen. Hoewel er nog geen bevestiging is dat het om de lichamen van Visser en Severein gaat, is de familie erg geschokt door het nieuws.

Opsporingsprofiel

Vanochtend was er een persconferentie over de vondst van de lichamen. Daar werden geen nieuwe feiten bekendgemaakt. De Spaanse politie heeft gezegd dat ze ervan uitgaat dat de gevonden lichamen van Ingrid Visser en Lodewijk Severein zijn. 100 procent zeker is dat nog niet, daarvoor is dna-onderzoek nodig.

De lichamen werden gisteravond laat door de politie aangetroffen in een dorpje op zo'n 20 kilometer van Murcia. De Nationale Politie is door Interpol ingelicht over de vondst van twee stoffelijke overschotten, van een man en een vrouw. Die komen overeen met het opsporingsprofiel.

Geen contact

Volleybalrecordinternational Visser (35) en Severein (57) waren twee weken geleden voor het laatst in Murcia gezien. Ze huurden daar een auto, die vorige week in de stad werd teruggevonden.

Het stel zou van maandag 13 tot en met woensdag 15 mei in Murcia verblijven. Nadat ze maandag waren ingecheckt in het hotel is er geen contact meer geweest met de familie in Nederland.

Op donderdag deed de familie in Nederland aangifte bij de politie, toen de twee niet op een afspraak in Nederland waren verschenen. Later bleek ook dat ze dinsdag in Spanje een medische afspraak hadden gemist.

Flyers

De familie van het stel plaatste een opsporingsbericht op diverse sociale media en een website. Ook werden flyers uitgedeeld met het opsporingsbericht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl