NOS SportAangepast

Goud Polling op World Judo Masters

Kim Polling heeft op de World Judo Masters in Tjoemen goud veroverd.

De judoka uit Groningen klopte in de finale tot 73 kilogram de Canadese Kelita Zupancic, die al na twee minuten op haar rug lag.

Polling won in Rusland ook op ippon van Linda Bolder en was de Française Lucie Décosse op yuko de baas. De olympisch kampioene wist een nederlaag op ippon te voorkomen door op haar zij te vallen na een schouderworp. Het was Pollings tweede zege op Décosse in 2013.

De 22-jarige Polling voert dit jaar een waar schrikbewind op de tatami. Ze is al negentien partijen ongeslagen, was de sterkste in Sofia, Parijs, Düsseldorf, op de EK in Boedapest en nu ook op de Masters.

Zilver Grol en brons Bolder

Henk Grol moest zich in de klasse tot honderd kilogram tevreden stellen met zilver. De 28-jarige Veendammer verloor in de finale met yuko van Elkhan Mammadov.

De judoka uit Azerbeidzjan kwam snel op voorsprong. Mammadov ontweek vervolgens het gevecht en kon zich tijdstraffen veroorloven. Grol, de nummer twee van de laatste EK, had de finale bereikt door zeges op Elmar Gasimov (golden score) en Cyrille Maret (waza-ari).

Op de laatste dag keerde Linda Bolder (-73 kilogram) ook met een medaille naar huis: brons. Dex Elmont (-73 kilogram) en Anicka van Emden (-63 kilogram) waren zaterdag al in de prijzen gevallen met respectievelijk zilver en brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl