Utrecht ondanks verlies Europa in

FC Utrecht heeft zich met meer moeite dan verwacht geplaatst voor de tweede voorronde van de Europa League.

Na de 0-2 zege bij FC Twente (de zevende overwinning op rij) werd thuis met 1-2 verloren.

FC Utrecht was aanvankelijk superieur, maar Tommy Oar (drie kansen) en Jens Toornstra kregen de bal er niet in. Twente-doelman Sander Boschker was attent en Rasmus Bengtsson haalde een bal van de lijn.

Na 36 minuten was het opeens 0-2; Robbin Ruiter was kansloos op twee enorme pegels van ver buiten het strafschopgebied van Dusan Tadic en Nacer Chadli.

Pal na rust kon Edouard Duplan profiteren van gepruts van Boschker en Felipe Gutierrez: 1-2. In het vermakelijke vervolg verzuimden Leroy Fer, Peter Wisgerhof en Andreas Bjelland voor FC Twente en Cedric van der Gun en Jacob Mulenga voor FC Utrecht de trekker over te halen.