NOS NieuwsAangepast

Raketinslagen in Beiroet

In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn twee raketten ingeslagen. Zeker drie mensen raakten gewond.

De raketten kwamen volgens ooggetuigen neer in het zuidelijke deel van Beiroet, in een gebied dat onder controle staat van de sjiitische Hezbollah.

Een van de raketten kwam terecht bij een autoshowroom; de andere raakte een appartementencomplex. Wie achter de aanval zit, is niet duidelijk. De raketten kwamen naar verluidt uit het zuidoosten.

Mogelijk is de aanval een reactie op de toespraak van Hezbollah-leider Nasrallah. Nasrallah zei gisteren dat zijn strijders de Syrische president Assad de overwinning zullen bezorgen in de strijd tegen de overwegend soennitische opstandelingen.

Burgeroorlog

Nasrallah beloofde dat Hezbollah-strijders Assad tot het laatste moment zullen bijstaan. Volgens de Verenigde Staten vechten duizenden Hezbollah-strijders aan de zijde van het Syrische regeringsleger.

De vrees bestaat dat Libanon wordt meegesleept in de burgeroorlog in Syrië. Soennieten in Libanon steunen overwegend het gewapend verzet tegen Assad; sjiieten zijn veelal op de hand van het Syrische bewind.

Correspondent Sander van Hoorn vermoedt dat de aanval vooral een waarschuwing is. "De oppositie zei gisteren al meteen: Hezbollah speelt met vuur."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl