NOS VoetbalAangepast

Robben bezorgt Bayern CL-triomf

Arjen Robben heeft Bayern München de eindzege in de Champions League bezorgd.

In de finale op Wembley werd Borussia Dortmund met 2-1 geklopt en de Oranje-international, die al twee Champions League-finales verloor, maakte vlak voor tijd de winnende goal.

Borussia drong Bayern, dat nu voor de vijfde keer de Europa Cup I heeft gewonnen, in de beginfase terug en Manuel Neuer werd enkele keren op de proef gesteld.

De doelman had echter met de inzetten van Jakub Blaszczykowski, Sven Bender, Robert Lewandowski en Marco Reus niet veel moeite.

Pas halverwege de eerste helft konden de eerste kansen van Bayern genoteerd worden.

Robben dook drie keer vrij voor Roman Weidenfeller op, maar verzuimde oog-in-oog met de doelman toe te slaan.

Eerder had Weidenfeller alert gereageerd bij kopballen van Mario Mandzukic en Javi Martínez.

Assist en winnende treffer Robben

Na rust begon Bayern sterk en dat resulteerde in de 0-1 toen Robben de achterlijn haalde en de bal panklaar legde voor Mario Mandzukic, die koel intikte.

De 1-1 bleef echter niet lang uit. Ilkay Gündogan scoorde vanaf de stip na een charge van Bonfim Dante op Reus.

Bayern was even aangeslagen, maar nam al snel het initiatief weer over. Dortmund wankelde bij een inzet van Thomas Müller, die door Neven Subotic (net voor de aanstormende Robben) van de lijn werd gehaald.

Nadat Weidenfeller inzetten van David Alaba en Bastian Schweinsteiger onschadelijk gemaakt had, keek de doelman voor de vierde keer Robben in zijn ogen. De door een hakje van Franck Ribéry bediende Nederlander was nu wel trefzeker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl