NOS NieuwsAangepast

Berlijn alert op aanslag tijdens CL

De Duitse politie heeft gewaarschuwd voor een bomaanslag in Berlijn, vanavond tijdens de finale van de Champions League. Volgens het tijdschrift Der Spiegel heeft recherchechef Ziercke er bij de minister van Binnenlandse Zaken op aangedrongen extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Der Spiegel schrijft dat verdachten uit islamitische hoek een aanslag zouden beramen. Volgens de Duitse zender SWR heeft de recherche van de Russische geheime dienst FSB de namen van terroristen in Duitsland gekregen.

Controle

Het is niet bekend wat het doelwit van de aanslag zou zijn. Vooral de openbare festiviteiten rond de Europese voetbalfinale zouden doelwit kunnen zijn. Daarom worden mensen die deze plaatsen bezoeken onderworpen aan extra controles. Zo worden hun tassen gecontroleerd voor ze het gebied kunnen betreden.

De Duitse autoriteiten nemen de waarschuwing zeer serieus, te meer daar de Russische veiligheidsdienst de VS had gewaarschuwd over de twee mannen van Tsjetsjeense afkomst die een bomaanslag in Boston pleegden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl