"Meer zwangerschapsdiscriminatie"

Soms moeten zwangere vrouwen vakantiedagen opnemen voor een bezoek aan de verloskundige»
Soms moeten zwangere vrouwen vakantiedagen opnemen voor een bezoek aan de verloskundige Joachim+Kim+Ella+Yandi - Flickr / by-nc-sa

Steeds meer vrouwen maken melding van discriminatie op het werk tijdens hun zwangerschap. Dat zegt het College voor de Rechten van de Mens. Vorig jaar deed het college 60 procent meer uitspraken over zwangerschapsdiscriminatie dan voorgaande jaren.

Volgens het college hebben 65.000 vrouwen jaarlijks last van discriminatie vanwege hun zwangerschap. Ze krijgen bijvoorbeeld geen contractverlenging of salarisverhoging. Soms moeten zwangere vrouwen vakantiedagen opnemen voor een bezoek aan de verloskundige.

Campagne

Voorzitter Koster zegt dat er veel onwetendheid is: "Veel vrouwen geven aan een negatieve ervaring te hebben rondom een baan en zwangerschap, maar ze weten niet dat het om discriminatie gaat."

Het College voor de Rechten van de Mens start vandaag een campagne om zwangerschapsdiscriminatie meer onder de aandacht te brengen.

Deel deze pagina

Video

"Zwangere vrouwen steeds meer gediscrimineerd"

Steeds meer vrouwen maken melding van discriminatie op het werk tijdens hun zwangerschap. Dat merkt ook het College voor de Rechten... van de Mens. Vorig jaar deed het College 60 procent meer uitspraken over zwangerschapsdiscriminatie dan voorgaande jaren.

Audio

  • Toenemende discriminatie zwangere vrouwen Geen opslag, een contractverlenging zit er niet in en een bezoek aan de verloskundige kost een vrije dag. Het zijn veelgehoorde... klachten van zwangere vrouwen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat steeds meer zwangere vrouwen gediscimineerd worden op het werk en het aantal klachten neemt elk jaar toe. Verslaggever Paul Sanders nam de proef op de som bij verloskundigenpraktijk De Brink in Empel.
  • Hoe worden zwangere vrouwen gediscrimineerd? Steeds meer zwangeren zeggen op hun werk gediscrimineerd te worden. Volgens het College voor de Rechten van de Mens werden vorig... jaar zo'n 65.000 zwangere vrouwen gediscrimineerd. U hoort Laurien Koster van het College voor de Rechten van de Mens.

Video en Audio

Meer video en audio