EL-ticket lonkt voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League voor het grijpen.

De ploeg won in de finale van de play-offs met 2-0 bij FC Twente. De return is komende zondag in Utrecht.

Cedric van der Gun kopte in de beginfase raak uit een corner van Tommy Oar. Twente probeerde daarna druk te zetten, maar zonder veel overtuiging. Luc Castaignos kreeg een grote kans, maar in plaats van uit te halen legde hij de bal breed naar Dusan Tadic. De verraste Serviër kon er niets mee.

Twente had na rust een overwicht, maar de kansen waren aan de thuisclub niet besteed. Een blunder van Sander Boschker leidde tot Utrechts 2-0; de ervaren doelman liep bij een dieptepass uit, maar miste de bal, waarna Edouardo Duplan eenvoudig kon scoren.

In de blessuretijd liep Utrecht-aanvoerder Nana Asare tegen een tweede gele kaart aan. Hij zal de return, net als ploeggenoot Jan Wuytens, wegens een schorsing moeten missen.