NOS NieuwsAangepast

WNL haalt Eva Jinek van de buis

WNL vervangt Eva Jinek als presentatrice van de laatste vijf uitzendingen van actualiteitenprogramma Eva Jinek op Zondag.

Het programma wordt vanaf zondag afwisselend gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Paul Jansen. Zij krijgen Janneke Willemse als co-presentatrice, die nu werkzaam is als financieel journalist.

De presentatiewisseling betekent dat Eva Jinek niet meer voor de omroep op televisie te zien is. Nu ze vertrekt, is haar naam ook uit de titel gehaald. Vanaf nu heet het programma WNL op Zondag.

Geen afscheid

Eva Jinek zei in het Radio 1 Journaal dat ze het nieuws pas vanmiddag hoorde. Het kwam heel hard aan, zegt Jinek. "Ik kan niet eens afscheid nemen van mijn kijkers."

WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes zegt in een reactie dat hij die verbijstering niet snapt. "Toen Jinek haar vertrek bekendmaakte, hebben we al meteen gezegd dat we zo snel mogelijk met nieuwe presentatoren zouden komen."

Nieuwe baan

De hoofdredacteur onderstreept dat de omroep Jinek veel dank is verschuldigd. "Eva heeft ons zondagprogramma op fantastische wijze gepresenteerd. Ze heeft de omroep helpen opbouwen in de eerste jaren. Wij wensen haar veel succes en geluk."

Eva Jinek had al een nieuwe baan. De presentatrice verhuist naar KRO-NCRV, waar ze vanaf 1 juli een wekelijkse talkshow krijgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl