NOS NieuwsAangepast

Cameron: we komen hier sterker uit

De Britse premier Cameron zegt dat de politie niet zal rusten voordat ieder detail van de aanslag van gistermiddag boven water is gekomen. Dat zei hij tijdens een persconferentie. Hij noemde de aanslag een solistische daad van zieke individuen en ontkende dat het iets met de islam te maken had.

Volgens Cameron was de terreurdaad niet alleen een aanslag op de Britse manier van leven, maar ook verraad aan de islam en de moslimgemeenschap. Er is volgens hem niets in de islam dat zo'n verschrikkelijke daad rechtvaardigt. "Terrorisme heeft meer moslimlevens gekost dan ieder ander geloof. Het is een volslagen verdraaiing van de waarheid, om iets anders te beweren", zei hij.

Moedige soldaat

Cameron veroordeelde de terreuraanslag op de Britse militair, die gisteren op klaarlichte dag met messteken om het leven werd gebracht. "De beelden die we allemaal gezien hebben waren enorm schokkend. De daders proberen ons te verdelen, maar ze moeten weten dat we hier samen sterker uitkomen."

Volgens de premier is de beste manier om terrorisme de baas te zijn, door gewoon door te gaan met het leven. Hij noemde daarbij ook de 48-jarige getuige uit Cornwall, die nog in gesprek ging met een van de daders. "Toen ze van de dader hoorde dat hij een oorlog in Londen wilde beginnen, zei ze: je gaat verliezen, jij bent alleen, tegen heel veel anderen." Volgens Cameron sprak ze namens de hele Britse bevolking.

Cameron zei verder dat zijn land een moedige soldaat heeft verloren. Hij leeft mee met de familie van de slachtoffer. De Britse premier maakte verder geen nieuwe details bekend over de aanslag, omdat het politieonderzoek nog in volle gang is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl