NOS NieuwsAangepast

Kazernes Londen extra beveiligd

Alle militaire kazernes in Londen worden extra beveiligd vanwege de terroristische moord op een man in Londen gistermiddag. Het slachtoffer was een militair. Dat bleef lange tijd onduidelijk, maar is inmiddels bevestigd door bronnen binnen de regering. Hij werd op een kleine 300 meter van de kazerne in de wijk Woolwich om het leven gebracht. In een crisisoverleg gisteravond met onder anderen minister May van Binnenlandse Zaken en burgemeester Johnson van Londen is besloten om de beveiliging aan te scherpen. Ook wordt militairen geadviseerd om in bepaalde wijken waar het mogelijk onveilig is, in burger over straat te gaan. Verder kunnen militairen beter geen legertassen of andere spullen bij zich dragen die erop wijzen dat ze in dienst zijn.

Cobragroep

Premier Cameron was in Frankrijk voor een overleg met president Hollande, maar is direct teruggevlogen naar Groot-Brittannië. Vandaag is opnieuw een overleg van de Cobragroep, die zich bezighoudt met de nationale veiligheid. Cameron is daarbij, maar ook May, Johnson en andere politici. Cameron heeft de moord omschreven als een "absoluut ziekmakende aanval".

De twee daders liggen nog in het ziekenhuis. Een van hen is zwaargewond. Het is nog niet bekend welke nationaliteit ze hebben, maar mogelijk komen ze uit Nigeria.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl