NOS NieuwsAangepast

"Boston-verdachte moordde eerder"

Tamerlan Tsarnajev, de doodgeschoten verdachte van de aanslag op de Boston Marathon, zou in 2011 een drievoudige moord hebben gepleegd. Dat zou zijn toenmalige handlanger, de 27-jarige Ibragim Todasjev hebben bekend. Dat melden Amerikaanse media. Eerder waren er ook al vermoedens dat Tsarnajev betrokken zou zijn.

Todasjev werd gistermiddag door de Amerikaanse federale politie FBI doodgeschoten tijdens een verhoor, toen hij plotseling "geweld gebruikte". De Tsjetsjenen Todasjev en Tsarnajev kenden elkaar uit de buurt in Boston waar ze woonden.

De aanleiding voor de drievoudige moord zou volgens rechercheurs drugsgerelateerd zijn. De slachtoffers, onder wie een goede vriend van Tsarnajev, werden in een appartement gevonden. Ze hadden steekwonden in hun nek en er was marihuana over hun lichamen gestrooid.

Hoofdverdachten

Tamerlan Tsarnajev en zijn broer Dzjochar zijn de hoofdverdachten van de aanslagen in Boston. Ze waren dagenlang op de vlucht. Nadat de politie hen had opgespoord, kwam Tamerlan om bij een vuurgevecht. Zijn jongere broer Dzjochar, die later gewond werd aangetroffen, ligt onder politiebewaking in een ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl