NOS NieuwsAangepast

Daders GB mogelijk uit Nigeria

Justitie in Groot-Brittannië onderzoekt of de verdachten van de terreuraanslag in Londen een band hebben met Nigeria. Dat hebben twee afzonderlijke anonieme bronnen dichtbij het onderzoek naar de aanslag tegen het Britse persbureau Reuters gezegd.

Woensdag reden twee mannen op klaarlichte dag een voetganger aan bij een kazerne in Londen. Daarna doodden ze het slachtoffer met een hakbijl en een mes, waarbij ze Allah aanriepen. Het doelwit van de twee is volgens onbevestigde berichten een militair.

Neergeschoten

De twee verdachten zijn bij hun arrestatie neergeschoten en naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft hun namen nog niet vrijgegeven.

Na de aanslag verzamelden zich nabij de plek van de moord zo'n honderd leden van de anti-immigrantengroepering English Defense League die de oproerpolitie met flessen bekogelden.

Elders in Groot-Brittannië verrichtte de politie twee arrestaties in verband met pogingen om aanslagen te plegen op moskeeën. In Braintree werd een man met een mes opgepakt die een moskee binnenliep met materiaal om brand te stichten. En ook in het graafschap Kent is een man gearresteerd vanwege het beschadigen van een moskee.

Cameron direct terug

Premier Cameron die de nacht in Parijs zou doorbrengen na een onderhoud met president Hollande, is vanwege de aanslag direct teruggekeerd naar Londen. Hij verklaarde dat zijn land "bekend is met dergelijke aanslagen", en dat het Verenigd Koninkrijk "hiervoor nooit zal buigen".

NAVO-secretaris-generaal Rasmussen heeft het "schokkende en barbaarse misdrijf" in Londen scherp veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl