NOS NieuwsAangepast

Grote anti-hennepactie in Tilburg

De Belastingdienst heeft in Tilburg bij een grote actie tegen de criminele hennephandel voor meer dan 60 miljoen euro aan aanslagen opgelegd. Ook werden 18 mensen aangehouden, is beslag gelegd op panden, bankrekeningen en auto's en zijn er grote contante bedragen in beslag genomen.

Het geld is onder meer gevonden in een verborgen ruimte van wat de politie omschrijft als een 'hennepfabriek'. In een pand op een bedrijventerrein in Tilburg-West vonden de opsporingsdiensten een grote hoeveelheid hennep en hasj. Negen vrouwen die bezig waren met het rollen van joints zijn opgepakt.

Hennepkwekerijen

Twee makelaars zijn opgepakt omdat zij panden zochten en verhuurden aan criminele organisaties voor hennepteelt. In eerdere onderzoeken werden al een aantal elektriciëns aangehouden die de ruimtes illegaal van stroom voorzagen. Vandaag werden ook nog twee mannen opgepakt op verdenking van het witwassen van geld.

Opsporingsdiensten gingen langs bij mensen die ervan worden verdacht te leven van de inkomsten uit de hennepcriminaliteit. Daarbij is beslag gelegd op een aantal panden en auto's en zijn twee mensen aangehouden. Drie hennepkwekerijen werden ontmanteld en drie panden die al eerder voor hennepteelt zijn gebruikt, werden gesloten.

Openstaande boetes

Op de uitvalswegen rond Tilburg werden kentekens gescand. Mensen met belastingschulden of andere openstaande boetes moesten meteen betalen. In totaal werd 115.000 euro contant afgerekend. Van 31 automobilisten is de auto direct in beslag genomen. Op 130 auto's werd formeel beslag gelegd. De eigenaren krijgen een maand de tijd om hun achterstallige betalingen te voldoen. Bij deze controles werden drie mensen aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl