NOS NieuwsAangepast

Zelfmoord historicus in Notre Dame

In de Notre Dame in Parijs heeft de Franse conservatieve historicus en schrijver Dominique Venner (78) zelfmoord gepleegd.

Venner schoot zichzelf kort na 16.00 uur dood voor het hoofdaltaar van de Notre Dame. Volgens Franse media had hij een afscheidsbrief bij zich.

De historicus was een fervent tegenstander van het homohuwelijk dat dit voorjaar door het Franse parlement werd goedgekeurd. Of zijn zelfmoord hier iets mee te maken heeft, is niet bekend.

De Gaulle

Venner was in zijn jeugd lid van de OAS, een terreurorganisatie die zich tegen de dekolonisatie van Algerije verzette. De OAS was onder meer verantwoordelijk voor moordaanslagen op president De Gaulle, een voorstander van de Algerijnse onafhankelijkheid.

Als historicus schreef Venner tientallen boeken, waar onder een biografie over De Gaulle. Ook was hij hoofdredacteur van een historisch tijdschrift.

De Notre Dame in Parijs werd na de zelfmoord ontruimd. De kathedraal is één van de belangrijkste toeristische attracties van de Franse hoofdstad. Gemiddeld komen er ruim 30.000 bezoekers per dag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl