NOS NieuwsAangepast

Azerbeidzjan onderzoekt '0 points'

De president van Azerbeidzjan laat onderzoeken waarom zijn land nul punten gaf aan Rusland tijdens het Eurovisie Songfestival. Dat meldt de BBC.

Het stemmende publiek en de vakjury waren juist enthousiast over de Russische kandidate, stelt de Azerbeidzjaanse ambassadeur in Rusland. Veel Azerbeidzjanen stemden volgens hem per sms voor Dina Garipova, die zonder de punten van Azerbeidzjan in de einduitslag als vijfde eindigde.

Rusland had eigenlijk tien punten moeten krijgen, zegt ambassadeur Polad Bulbuloglu. Behalve een officieel onderzoek worden de stemmen herteld. Mogelijk is er geknoeid met de stemmen, meldt de Azerbeidzjaanse staatstelevisie.

Twaalf punten

Het gaat om een serieuze zaak, zegt Camil Guliyev, het hoofd van de staatszender. Azerbeidzjan probeert goede relaties te onderhouden met buurland Rusland, al zijn er spanningen geweest over het energie-beleid.

Rusland beloonde Azerbeidzjan wel maximaal met twaalf punten voor de ballade van Farid Mammadov. Hij werd tweede, na Emmelie de Forest uit Denemarken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl