NOS NieuwsAangepast

Nationale schaatstempel in Almere

Nederlandse topschaatsers trainen vanaf 2016 in Almere. In een uitgebreid rapport waarin alle factoren worden gewogen, komt de zeskoppige selectiecommissie tot het advies om het "commitment van KNSB en NOC*NSF te gunnen aan Icedôme Almere".

Uit het vertrouwelijke beoordelingsrapport van de KNSB en NOC-NSF dat de NOS in handen heeft, blijkt dat Almere de beste plannen heeft om de nationale trainings- en wedstrijdaccommodatie van het Nederlandse topschaatsen te worden.

In de nieuwe accomodatie worden straks alle belangrijke nationale en internationale wedstrijden gereden.

"Meest aantrekkelijk"

In het rapport staat dat uit de bieding van Icedôme Almere "naar voren komt dat goed is bekeken wat topsporters en talenten nodig hebben, in financiele termen is de bieding veruit de meest aantrekkelijke, en de beoordelingscommissie gelooft dat er een centrum kan ontstaan met grote nationale en internationale uitstraling op de schaatssporten."

De andere betrokken partijen hebben een week de tijd om tegen de beslissing in beroep te gaan. Op 28 mei volgt dan het definitieve besluit.

Thialf in Heerenveen wees in de biedingenstrijd vooral op de historie van de Friese schaatstempel. De huidige locatie wordt in de plannen helemaal gemoderniseerd. Zoetermeer heeft grote plannen voor een innovatief TranSportium waar ook het bedrijfsleven aan meebetaalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl