Studente vindt super-acculader uit

Eesha Khare heeft de prijs gewonnen»
Eesha Khare heeft de prijs gewonnen Intel

Een 18-jarige studente uit Californië heeft een apparaatje ontwikkeld waarmee in de toekomst bijvoorbeeld smartphones in 20 seconden opgeladen kunnen worden.

Ze heeft met haar uitvinding een Amerikaanse wetenschapsprijs gewonnen ter waarde van 50.000 dollar. Het apparaatje is een supercondensator die veel meer stroom kan opslaan dan een gewone accu. Hij gaat ook tien keer zo lang mee en kan ingebouwd worden in bestaande accu's of batterijen.

Frustratie

Uitvindster Eesha Khare heeft met succes een eerste proef genomen met een led-lamp. Haar vinding werkte precies zoals ze had verwacht. Deskundigen hebben er daarom alle vertrouwen in dat het minuscule apparaatje ook werkt in accu's van smartphones en zelfs autoaccu's.

De studente vertelde dat ze uit frustratie over de slechte batterijen in mobiele telefoons is gaan nadenken over een oplossing. "Mijn mobieltje viel iedere keer zo snel uit, dat ik het zat was."

Het is overigens nog onduidelijk hoelang het duurt voordat de eerste smartphones en andere apparaten profiteren van haar uitvinding.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 57 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 186 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 3045 keer afgespeeld

Meer video en audio