NOS NieuwsAangepast

Carice van Houten speelt Garbo

Carice van Houten gaat Greta Garbo spelen in een film over de Zweedse actrice. Dat is vandaag bekendgemaakt op de dag dat het Zweedse filminstituut vijftig jaar bestaat. Van Houten gaat de film ook produceren.

Greta Garbo werd in 1905 geboren in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Nadat ze in eigen land in enkele films had gespeeld, maakte ze de overstap naar Hollywood waar ze in het begin vooral in stomme films te zien was. Daarna maakte ze als één van de weinige acteurs de overstap naar de 'talkies', de gesproken film.

Fascinatie

Carice van Houten zegt dat ze zich sterk aangetrokken voelt tot de actrice. "Ik ben opgevoed met stomme films en heb altijd een mateloze fascinatie gehad voor dit tijdperk en met name voor Greta Garbo".

Vorig jaar zei Van Houten al dat ze ervan droomde om ooit in de huid te kruipen van de Zweedse filmlegende. Vandaag twitterde ze: "The word is out".

Icoon

Greta Garbo was een icoon, onder meer vanwege haar schoonheid. In 1941 hield ze op met filmen en verdween uit het openbare leven.

Tijdens haar carrière werd ze vier keer genomineerd voor een Oscar. Ze kreeg de onderscheiding uiteindelijk in 1954 voor haar hele oeuvre. Greta Garbo overleed in 1990 in New York op 84-jarige leeftijd.

Het scenario voor de biografische film moet in de herfst klaar zijn. Wanneer de opnamen beginnen, is onbekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl