Algerije censureert comabericht

Bouteflika kreeg eind april een beroerte»
Bouteflika kreeg eind april een beroerte AFP

De Algerijnse regering heeft twee kranten verboden een bericht te publiceren over de gezondheidstoestand van president Bouteflika.

De twee kranten wilden op basis van bronnen melden dat het erg slecht gaat met Bouteflika. Hij zou in coma liggen.

Beroerte

De 76-jarige president kreeg eind vorige maand een beroerte en werd opgenomen in een ziekenhuis in Parijs. Sindsdien is in Algerije bijna niets meer medegedeeld over zijn toestand, waardoor er volop wordt gespeculeerd.

De hoofdredacteur van de twee kranten zegt dat diverse bronnen melden dat Bouteflika terug in Algerije is. In Frankrijk zouden de artsen niets meer voor hem kunnen doen. De president ligt in een diep coma, zeggen de bronnen.

Nationale veiligheid

De twee kranten wilden twee pagina's wijden aan de gezondheidstoestand van Bouteflika. Het ministerie van Communicatie eiste dat het onderwerp werd geschrapt, maar daar gaf de hoofdredacteur geen gehoor aan. Vervolgens heeft de Algerijnse overheid de twee kranten verboden te verschijnen.

Volgens het ministerie van Communicatie is de maatregel genomen omdat publicatie de nationale veiligheid in gevaar zou brengen. De overheid zegt dat de president goed herstelt en snel naar Algerije terugkomt.

Verkiezingen

Bouteflika is sinds 1999 aan de macht in Algerije. Voordat hij de beroerte kreeg, werd ervan uitgegaan dat hij volgend jaar bij de presidentsverkiezingen een gooi wil doen naar een vierde termijn.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 897 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 287 keer afgespeeld

Meer video en audio