NOS NieuwsAangepast

Zoekactie begon op 8 mei

Anderhalve week lang is gezocht naar de broers Ruben en Julian. De zoekactie werd mettertijd steeds intensiever en ook burgers hielpen eraan mee.

De jongens van 7 en 9 uit Zeist werden een dag na hun vermissing nog vastgelegd door bewakingscamera's bij Maastricht-Aachen Airport. De vader van de jongens tankte daar en Ruben en Julian zaten in de auto.

Later werd de vader dood gevonden in een recreatiegebied bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Duizenden tips

In Doorn en omgeving begon de politie met het uitkammen van de bossen. Ook in de buurt van het tankstation bij het Limburgse Neerbeek is gezocht.

Behalve politie en mariniers zochten ook vrijwilligers, mede naar aanleiding van een oproep op Facebook van de moeder van de jongens om te helpen.

In de nacht van dinsdag 7 mei op woensdag 8 mei werd een amber alert afgegeven. Dat alert is ook verspreid in België en Duitsland. Vorige week werd in het tv-programma Opsporing Verzocht om aanwijzingen gevraagd. In het bijzonder vroeg de politie om beeldmateriaal. Sinds de verdwijning kwamen enkele duizenden tips binnen.

Voorbijganger

Bij de speurtocht werden zondagmiddag ook een F-16 en een politiehelikopter ingezet. Ze hebben het gebied tussen Rhenen en Doorn afgespeurd. De bemanning moest met speciale apparatuur nagaan of er stukken grond zijn omgewoeld.

Vanuit de helikopter werden foto's gemaakt van het beboste terrein. De aandacht ging uit naar dit gebied, omdat het veel genoemd werd in de tips.

Zondag rond 14.30 uur zag een voorbijganger een van de lichamen. Ze lagen zo'n 10 kilometer van de plaats waar de vader van Julian en Ruben werd gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl